Diyet Zamanı Tüketilmesi Gereken Kuruyemiş Çeşitleri

22-06-2021 03:33
Diyet Zamanı Tüketilmesi Gereken Kuruyemiş Çeşitleri
Kuruyemişler; doğal meyve ve sebzelerden üretilir, antioksidanlarla doludur ve her birinin faydası farklıdır. Diyet yaparken tüketilebilen kuruyemişler kilo vermeye yardımcı olurken aynı zamanda, kalp rahatsızlığına ve şeker hastalığına karşı korunma da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede sağlık açısından vücuda katkı sağlar. Bunlarla birlikte vitamin, mineral, yağ ve kalori açısından zengindir. Bu yüzden diyet yaparken kuruyemiş oranlarına dikkat edilmelidir.  Bu yazımızda diyet zamanı tüketilmesi gereken kuruyemiş çeşitlerini sizler için derledik. Birbirinden lezzetli ve diyetlerde kullanılan bu kuruyemiş çeşitlerini Qavruq Kuruyemiş ile kolayca seçebilir ve sipariş verebilirsiniz. 

Diyetteyken Hangi Kuruyemiş Tüketilmeli? 

Kuruyemişler vitamin ve mineral açısından ve doymamış yağ açısından oldukça zengindir. Diyet yaparken ve sağlıklı beslenirken diyet programınıza eklediğiniz kuruyemişlerin miktarlarına dikkat etmeniz gerekir. Kuruyemiş, sadece diyet yapanların değil, her yaştan ve her kilodan insanın tüketmesi gereken bir besindir.  

Vücut kitle endeksinize ve diyet programınıza göre almanız gereken kalori miktarını belirledikten sonra diyetteyken hangi kuruyemiş tüketilmelidir? İlk olarak tüketeceğiniz kuruyemiş çeşitlerinin çiğ ve kabuklu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü kabuklu kuruyemişler kavurma ve tuzlama işleminden geçmez bu açıdan daha sağlıklıdır. Özellikle kabuklu kuruyemişler kalp sağlığı için çok faydalıdır.
  
İlk olarak badem, kilo vermek isteyen kişiler için mutlaka diyete eklenmesi gereken kuruyemiş çeşididir. Ceviz ise beyin ve kalp sağlığına iyi gelirken yağların dengesini düzenlemektedir. Bir diğer önerimiz olan yer fıstığı yüksek enerji verirken uzun süre tokluk sağlamaktadır. Fıstık türlerinden Antep fıstığı ise düşük kalorisi ve diğer besin değerleri ile listemizde yer alıyor. Son olarak kaju fıstığı, sanılanın aksine düşük yağ ve kalori oranıyla diğer kuruyemişler gibi rahatlıkla diyetlere eklenebilir. 
 
  
Hangi Kuruyemişte Kaç Kalori Var? 

Diyet yaparken almanız ve yakmanız gereken kalori miktarlarına dikkat etmeniz gerekir. Kilo vermek, kilo almak veya sağlıklı beslenmek için diyet listesi hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte diyetlerinize eklemeniz gereken kuruyemiş çeşitlerinden bahsettik. Peki, hangi kuruyemişte kaç kalori var ve diyet yaparken ne kadar tüketmeniz gerekir? En çok tercih edilen ve tüketmeniz gereken kuruyemişlerin 28 gramına yani bir porsiyonuna baktığımızda;

Ceviz 183 kalori ve 18 gram yağ,
 
Badem 161 kalori ve 14 gram yağ,

Antep fıstığı 156 kalori ve 12 gram yağ,

Kaju 155 kalori ve 12 gram yağ değerleri ile karşımıza çıkmaktadır. Diğer kuruyemişlerin kalori miktarları için diğer yazılarımıza bakabilir ve ürünlerin açıklama kısımlarından daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. 


Hangi Kuruyemiş Çeşitleri Zayıflamaya Yardımcı Olur? 

Kuruyemiş çeşitleri oldukça faydalı ve sağlıklıdır. Kuruyemişlerin sağladığı faydalar açısından, uzmanlar tarafından da tüketilmesi önerilmektedir. Diyetlerinize eklemek istediğiniz kuruyemiş çeşitleri içerinde hangi kuruyemiş çeşitleri zayıflamaya yardımcı olur? Kavrulmamış, çiğ ve kabuklu kuruyemişler daha düşük kalorilere sahip olduğu için zayıflamaya faydaları daha fazladır. Yüksek değerlerde mineral, lif, vitamin ve protein içeren bu kuruyemişler sağlımızı olumlu etkiler. Yeterli miktarlarda tükettiğiniz sürece çiğ ve kabuklu kuruyemiş çeşitlerini tüketebilirsiniz. Qavruq Kuruyemiş içerisinde zayıflamanıza yardımcı olacak çiğ ve kabuklu kuruyemiş çeşitleri bulabilirsiniz. 


Kuruyemiş Kilo Aldırır mı? 

Kuruyemişlerin besin değeri yüksek olduğundan, sağlık için aşırıya kaçmadan her gün mutlaka belli bir miktar tüketmek gerekir. Peki, yağ açısından zengin kuruyemiş kilo aldırır mı? Kuruyemişler çok yağlıdır, kilo aldırır düşüncesi ile bu sağlık deposu yiyeceklerden uzak durulmamalıdır. Kilo almak isteyenler ise kalori ve yağ miktarı yüksek olduğu için çok fazla tüketmemelidir. Çok fazla yağ ile karşılaşan vücudunuz sağlıklı çalışmamaya başlayabilir.  

Qavruq Kuruyemiş, diyet listelerinize eklemeniz gereken kuruyemiş çeşitlerini sizler için hazırlamaktadır.  Kuruyemişlerin de içinde bulunduğu 150’den fazla ürün hakkında daha fazla bilgi almak için ürünlerin açıklama kısımlarını ve blog içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.