En çok Sevilen Kuruyemiş Çeşitleri

23-09-2021 18:45
En çok Sevilen Kuruyemiş Çeşitleri

Kuruyemişler, bitkilerin meyvelerinin veya çekirdeklerinin kurutulması veya kavrulması ile elde edilir. Kuruyemiş çeşitleri ülkemizde oldukça fazla üretilmekte ve sevilerek tüketilmektedir. Ülkemizde severek tüketilen en sağlıklı atıştırmalık olan kuruyemişlerin tüketimi oldukça pratik ve kolaydır. Birçok tatlı, pasta, kurabiye yapımında kullanılabilen kuruyemiş çeşitleri aynı zamanda içeceklerin yanında da oldukça fazla tüketilmektedir. İş yerlerinde, okullarda sıkça tüketilen kuruyemiş çeşitleri, günün her öğününde tüketilebilmektedir. Web sitemizde onlarca kuruyemiş çeşidini bulabileceğiniz gibi Qavruq Kuruyemiş olarak en çok sevilen kuruyemiş çeşitleri nelerdir, sorusuna yanıtlar vereceğiz.

Kuruyemiş Çeşitleri Nasıl Tüketilmelidir?

Kuruyemiş çeşitleri içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde ve makro besin değerleri sayesinde çok besleyici, sağlıklı gıdalardır. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapanlar için oldukça önemli olan kuruyemiş çeşitleri nasıl tüketilmelidir?

Kuruyemişler çiğ, kabuksuz, kavrulmuş ve soslu olarak sınıflandırılır. Çiğ kuruyemişler, kavurma işleminden geçmediği için daha çabuk tüketilmesi gerekir. Bununla birlikte içeceklerin yanında ve tek olarak tükettiğinizde vitamin ve mineralinden daha fazla faydalanabilirsiniz. Kabuklarıyla uğraşmak istemeyenler için kabuksuz ve kavrulmuş kuruyemiş çeşitleri tercih edilebilir. Aynı zamanda kavrulmuş kuruyemişlerin aroması ve tadı daha yoğundur. Özellikle alkollü içeceklerin yanında en çok tercih edilenlerdir. Kavrulmuş fıstık, Antep fıstığı, kavrulmuş leblebi çeşitlerini kavrulmuş kuruyemiş çeşitlerine örnek olarak verebiliriz.

Soğuk salatalarda, tatlı, kurabiye veya çörek yapımında yemeğin türüne ve damak tadınıza göre çiğ veya kavrulmuş çeşitleri tercih edebilirsiniz. Soslu kuruyemiş çeşitleri, baharatı ve kavrulmuş tadı sevenler için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Birbirinden farklı meyveden yapılan ve farklı işlemlerden geçen kuruyemiş çeşitlerinin faydalarını inceleyelim.

Kuruyemiş Faydaları Nelerdir?

 

 

Kuruyemişler, lezzetli tadının yanı sıra birçok faydaya da sahiptir. Bu sebeple günlük beslenme düzeni içerisinde farklı kuruyemiş türlerinin eklenmesi büyük önem taşır. Her kuruyemiş çeşidinin ayrı faydası vardır bu açıdan çeşitlilik önemlidir. Buna ek olarak sağladıkları faydalar genel olarak benzerdir. İçerisindeki besin değerleriyle kuruyemiş faydaları nelerdir?

Kuruyemişler lifli bir yapıya sahip olduğu için besinlerin bağırsakta daha yavaş hareket etmesini sağlar. Bu sayede besinler tam sindirilir ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Bağırsakların belirli bir düzende hareket etmesi şişkinlik, gaz, kabızlık gibi sorunların önlenmesine de yardımcı olur.

Kuruyemiş çeşitleri içerdikleri E vitamini ve B vitamini sayesinde ve antioksidan kaynağı olmaları sayesinde birçok cilt sorununu ortadan kaldırır.

Lifli yapıya sahip olmaları sayesinde kuruyemişler kilo vermeye yardımcı olur, gün boyunca tok tutar. Bu nedenle düzenli olarak kuruyemiş tüketmek, aşırı beslenmenin önüne geçmeye yardımcı olur. Aşırı yemek yeme Obezite ve aşırı kilonun en önemli nedenidir.

Alzheimer ya da bunama gibi hastalıklar da beyinin işlevlerinin bozulması nedeniyle ortaya çıkar ve ceviz başta olmak üzere birçok kuruyemiş bu hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.

Kuruyemiş çeşitleri, doğal yağ kaynağıdır. İçerdikleri sağlıklı yağlar sayesinde kuruyemişler kalp krizi ve inme riskini azaltır, kalp ve damar sağlığı için fayda sağlarlar.

İlginizi çekebilir: B12 İçeren Kuruyemişler Hakkında 3 Şey!

Kuruyemiş Çeşitleri Ne Kadar Tüketilmelidir?

Günlük tüketilmesi gereken kuruyemişler vücuda fayda sağlamaktadır. Aşırıya kaçmadan kuruyemiş çeşitleri ne kadar tüketilmelidir? Vücut kitle indeksinize ve almanız gereken kaloriye göre kuruyemişlerin miktarlarını belirleyebilirsiniz.

Uzmanlar kuruyemişlerin günlük tüketim miktarının 7 ile 59 gram arasında olmasının ideal tüketim miktarı olduğunu belirtmektedir. Bu gramajlar ortalama olarak 1 avuç kuruyemişe denk gelmektedir. Çok fazla tükettiğinizde fazla yağ alımı yaparsınız ve bu sağlık problemlerin oluşmasına neden olabilir. Qavruq Kuruyemiş’te bulunan onlarca kuruyemiş çeşidinin besin değerlerine ürün açıklamalarından veya diğer blog yazılarımızdan ulaşabilirsiniz. Almak istediğiniz kuruyemiş çeşidini istediğiniz miktarlarda kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.


 


 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.