Kahve İçmenin 5 Faydası

31-05-2021 01:27
Kahve İçmenin 5 Faydası

Kahve, kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Sıcak içecekler içerisinde çay ile birlikte hoş sohbetlerin vazgeçilmezi olan kahve her zaman içilmektedir. Bu yazımızda kahve içmenin 5 faydasından bahsedeceğiz. Vücut sağlığına faydalı olan kahve, farklı çeşitleri ve sunum şekilleri ile her ortama samimiyet katmaktadır. Qavruq Kuruyemiş, birbirinden lezzetli kahve çeşitleri ile sizlerin damak tadına hitap etmektedir.


Kahvenin Tarihi

Kahve uzun yıllardır kültürümüzde yer etmiş bir sıcak içecek çeşididir. Aynı zamanda dünyada var olan kahve çeşitleri damak tadınıza göre farklı kahve lezzetleri denememize olanak tanıyor. Kahvenin tarihi, 1543 yılına ve Osmanlı saray mutfağına dayanmaktadır. Türk kahvesi, Yemen’den gelen kahve çekirdekleri ile ilk kez Osmanlı mutfağında denenmiş ve çok sevilmiştir. Bu tarihten günümüze kadar kullanılan ve çeşitleri ile kültürümüzün yapı taşlarından bir tanesi olmuştur. Bunların yanı sıra kahve dostluğu, birleştiriciliği temsil etmektedir. Kahve içmenin faydalarını detaylı bir biçimde inceleyeceğiz.

 


Kahve İçmenin Faydaları

Kahve, içerisindeki besin değerleri ve kalori miktarı ile vücuda faydalıdır. Yemek aralarında, iş görüşmelerinde, arkadaşlarla edilen sohbetlerde sıklıkla tercih edilen kahve, vücudun daha enerjik olmasını sağlar. Bununla birlikte kahve içmenin faydaları oldukça fazladır. İçerdiği kafein bileşeni, kana hızla karışarak enerji düzeyini arttırırken zekayı güçlendirir. İkinci olarak, metabolizmayı hızlandıran kahve, yağ yakmayı kolaylaştırdığı için kilo vermek isteyenler için önerilmektedir. Bir diğer faydası ise fiziksel performansı arttırmasıdır. Vücudun enerji depolamasını ve daha dinç olmasını sağlar.

Son iki faydasına baktığımızda günümüzde karşılaşılan birçok önemli hastalığa karşı direnç oluşturur. Beyin hücrelerinde hasar oluşturan Alzheimer, Parkinson veya Demans hastalıklarının görülme riskini azaltır. Kahve, antioksidan içeriği oldukça yüksek bir içecek olduğu için kansere ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlar.

 


Kahve Kalori Değeri

Kahve, enerji sağlaması ve sağlıklı bir içecek olması yönünden sevilmektedir. Lezzetli bir içecek olan kahve kalori değeri ile uzmanlar tarafından da tüketilmesi önerilmektedir. Türk kahvesi, sade, orta ve şekerli olarak sunulmaktadır. 1 fincan sade Türk kahvesi, 7 kalori değerine sahipken, şekerli Türk kahvesi 42 kalori içermektedir. Almanız gereken kalori değerlerine göre ve damak tadınıza göre, faydalı bir içecek olan kahveyi tüketebilirsiniz.

 


Kahve İçmek Zararlı mı?

Kahve, yapımı kolay olan lezzetli bir içecektir. Günümüzde Türk kahvesi ve dünya kahvelerinin tüketimi ve satışı oldukça artmış durumdadır. Farklı demleme yöntemleri ve farklı aromaları ile karşımıza çıkan kahve içmenin faydalarından bahsettik. Peki, kahve içmek zararlı mı? Her yiyecek ve içecekte olduğu gibi fazla kahve içmek sağlığa zararlıdır. Bilimsel araştırmalar, günde 3 fincandan fazla kahve içmenin doğurganlığı olumsuz etkilediği sonucunu çıkarmaktadır. Öte yandan aşırı kahve içmek uykusuzluk, gerginlik, sinirlilik ve aşırı hassasiyet gibi olumsuzluklara yol açmaktadır.

Qavruq Kuruyemiş olarak kahve içmenin faydalarını anlatmaya çalıştık. Bununla birlikte farklı kahve çeşitlerini Qavruq Kuruyemiş üzerinden inceleyebilir ve damak tadınıza göre size en uygun kahve çeşitlerini satın alabilirsiniz.


 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.