Kuru Meyveler ile ilgili Bilinmesi Gerekenler

23-09-2021 19:28
Kuru Meyveler ile ilgili Bilinmesi Gerekenler

Meyveler, vitamin ve mineral açısından zengin besinlerdir. Vücudumuzun alması gereken besin değerleri ve günlük olarak tüketilmesi gereken meyveleri mevsiminde tüketebilirsiniz. Mevsiminde tüketemediğiniz ve sevdiğiniz meyveleri kurutulmuş olarak bulabilirsiniz. Meyvelerin kurutularak tüketilmesi oldukça faydalıdır ve içerisindeki besin değerleri korunur. Farklı mevsimlerde tüketilme imkânı sunan kuru meyveler ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında Qavruq Kuruyemiş olarak detaylı bilgiye yer vereceğiz.

Kuru Meyveler Nelerdir?

Kuru meyveler,mevsiminde toplanan lezzetli meyvelerden elde edilir. Organik olarak yetiştirilen meyveler özenle toplanır ve kurutulur. Peki, bu kuru meyveler nelerdir? Kuru meyve, lezzeti ve faydası ile oldukça tercih edilen kuruyemiş çeşitlidir. Kuru meyve çeşitleri; muz, çilek, portakal, üzüm, yaban mersini, portakal gibi meyvelerin kurutulması ile elde edilir.

Ayrıca kurutulan meyve çeşitleri doğal ve organik ürünlerle birleştirilerek Antep fıstıklı sucuk, Antep fıstıklı muska, çikolatalı bademli hurma ve cevizli sucuk kelebek gibi kuru meyve çeşitleri elde edilmektedir. Kuru meyveler, düzenli tüketilmesi gereken besinlerdir. Yüksek lifli yapıya sahip olan bu besinler hem sindirim sistemini düzenler ve yeteri kadar tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

Qavruq Kuruyemiş üzerinden alacağınız kuru meyveler yapılırken, özenle toplanan meyveler koruyucu ve katkı maddesi kullanılmaz. Bu sayede 7’den 70’e herkesin tüketmesi için uygundur.

Kuru Meyveler Nasıl Tüketilir?

Mevsiminde tüketmeyi sevdiğiniz meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar. Özellikle elma, üzüm, erik, kayısı ve hurma bu besinlerin ilk sıralarında yer alır. Kuru meyveleri tüketmeyi karar verdiğinizde nasıl tüketilir, diye merak edebilirsiniz. Kuru meyveler nasıl tüketilir;

Kuru meyveler tek olarak atıştırmalık olarak da tüketilebilse de keklerde, pastalarda, aşurelerde veya tatlılarda da kullanılabilmektedir. Kuru üzüm, elma kurusu, muz kurusu, çilek kurusu, portakal kurusu gibi birçok kuru meyve seçeneklerini bulunmaktadır. Hepsinin ayrı ayrı faydası vardır ve kurutulmadan önceki besin değerlerini korur.

Kuru meyveleri saklamak, taşıtmak ve tüketmek oldukça kolaydır. Okulda, iş yerinde, seyahat yaparken her yerde rahatça tüketilebilir. Ara öğünlerde, yemek molalarında içeceklerin yanında atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca kuru meyvelerin yanına yakışabilecek diğer bir alternatif de kuru yemişlerdir ve birlikte tükettiğinizde sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Meyvelerdeki besin değerlerinden özellikle kış aylarında faydalanmak için kuru meyveleri tercih edebilirsiniz. Kuru meyveler kullanım kolaylığı ve sağladığı faydalar açısından oldukça sağlıklıdır. Kuru meyveler yararlı mı sorusuna yakından bakalım.

Kuru Meyve Yemek Yararlı Mı?

Kuru meyveler kullanım kolaylığı sayesinde ve lezzetiyle oldukça beğenilmektedir. Daha önce hiç kuru meyve tüketmeyenlerin aklında kuru meyve yemek yararlı mı sorusu, yer almaktadır. Bu soruya açıklık getirmek gerekirse, kuru meyveler yüksek şeker oranına sahip olduğu için şeker tüketmemesi gerekenler veya az tüketmesi gerekenler için yeterli miktarda tüketilmelidir.

Tüketim miktarına dikkat edilmediğinde ciddi enerji alınabilir. Bir besinin sağlıklı olması limitsiz tüketilebilir anlamı taşımadığından, kuru meyve tüketiminde de tek seferde 1 porsiyon miktarına dikkat edilmelidir.

Bununla birlikte kilo vermek istenler ara öğünlerde yarım yağlı süt veya light yoğurdun yanında tükettikleri bir porsiyon kuru meyve ile uzun süre tok kalabilirler.

Kuru meyveler mineral bakımından çok zengindirler. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir, kansız, halsiz kişilere iyi gelir. Daha birçok faydasının yanında şeker içeriğinin yüksek olması dolayı fazla kaloriye sahiptir.

İçerisindeki besin değerleri ve kullanım kolaylığı sayesinde oldukça faydalı ve sağlıklı olan kuru meyveleri öğünlerinize, yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Qavruq Kuruyemiş içerisinde bulabileceğiniz kuru meyveler daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır. Besin değerleri ve daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğunda kuru meyvelerin açıklama kısımlarını inceleyebilir ve ihtiyacınıza göre istediğiniz miktarlarda sipariş verebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.