Leblebi Tüketmenin Faydaları

31-05-2021 01:48
Leblebi Tüketmenin Faydaları

 

Leblebi, nohut kavrulduktan sonra elde edilen lezzetli bir kuruyemiş çeşididir. Çorum şehrinin meşhur bir yiyeceği olan leblebi oldukça faydalı ve sağlıklıdır. Leblebi, çeşitleri ile farklı damak tatları için uygundur. Bununla birlikte kahvelerin, alkollü içeceklerin yanında sevilen ve tüketilen bir kuruyemiştir. Bu yazımızda leblebi tüketmenin faydaları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Leblebi tüketmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bununla birlikte zayıflamak isteyenler leblebiyi tercih ederler ve leblebi mideyi koruyarak sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Günlük tüketilen bir avuç leblebi, kalbin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur ve kansere karşı vücudun direnç kazanmasını sağlar.


 


Leblebi Çeşitleri

Leblebi, ilk olarak Çorum’da tescillenen coğrafyamızda en lezzetli kuruyemişlerden bir tanesidir. Lezzetli bu kuruyemişin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Qavruq Kuruyemiş, farklı leblebi çeşitleri ile sizlere sağlıklı kuruyemiş çeşitlerini sunmaktadır. İlk olarak sarı leblebi çeşitlerine baktığımızda; Çorum leblebisi, çıtır sarı leblebi ve tuzlu leblebi gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Aromalı lezzetleri seviyorsanız ve farklı leblebi çeşitlerine bakıyorsanız Qavruq Kuruyemiş içerisinde bulunan; sakızlı leblebi, prenses leblebi, baharatlı leblebi çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Son olarak tatlı leblebi kuruyemiş çeşitlerine baktığımızda; pütürlü lüx leblebi draje, leblebi şekeri duble çeşitleri bir araya getirilen ve 7 göz şekerli leblebi kutusu bulunmaktadır. Bu tatlı atıştırmalıklar genellikle, arkadaş sohbetlerinde, misafirliklerde kahvelerin yanında tüketilmektedir.

Qavruq Kuruyemiş, lezzetli ve yöresel lezzetleri sofralarınıza getirmektedir. Leblebi gibi birçok ürünün farklı çeşitlerini bulabileceğiniz Qavruq Kuruyemiş, yüksek müşteri memnuniyeti ile sizlere kaliteli hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

 

 


Leblebi Besin Değerleri

Leblebi, sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken lezzetli atıştırmalıklar arasındadır. Peki leblebi besin değerleri nelerdir? 100 gram leblebi içerisinde; 268 kalori bulunurken, 38.3g karbonhidrat, 20g protein, 3.4g yağ makro değerleri ve 4.0mg C vitamini 810. mg potasyum, 124mg kalsiyum mikro değerlerine sahiptir. Uzmanlar tarafından günlük 1 avuç tüketilmesi önerilmektedir. Bununla birlikte günlük tükettiğiniz leblebi miktarı ve leblebi çeşidine göre kaloriler değişmektedir. Birbirinden güzel ve lezzetli leblebi çeşitlerini inceleyebilir ve damak tadınıza göre sipariş verebilirsiniz.

Bu yazımızda leblebi tüketmenin faydaları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Qavruq Kuruyemiş olarak, leblebi gibi birçok doğal ve organik ürünleri farklı çeşitleri ile sizlere sunmaktayız. Leblebi çeşitlerini ve faklı ürünleri inceleyip kolaylıkla sipariş oluşturabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.