Lokum Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz 5 Bilgi

31-05-2021 00:05
Lokum Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz 5 Bilgi

Lokum Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezi ve Türk mutfağının en önemli yapı taşlarından bir tarihidir. Havalimanlarında, terminallerde ve yurt dışındaki satış noktalarında Türk lokumu kültürümüzle özdeşleşen bir yiyecektir. Bu lezzetli, yiyecek kahvelerin yanında, bayram hazırlıklarında, hasta ziyaretlerinde ve kız isteme gibi birçok gelenekte kullanılmaktadır. Türk mutfağının yapı taşlarından olan lokum hakkında bilmek isteyeceğiniz 5 bilgiyi sizler için derledik.

Qavruq Kuruyemiş, lezzetli ve tatlı atıştırmalık olan lokum çeşitlerini sizler için hazırlamaktadır. Lokum ve farklı ürün çeşitliliğine sahip olan Qavruq Kuruyemiş 150’den fazla ürün çeşitliliği ile sizlerin damak zevkine hitap etmektedir. Sizler de sitemizi göz atarak birbirinden sağlıklı ve nadir bulunan ürünleri inceleyebilir uygun fiyatlarla hemen sipariş verebilirsiniz.

 


Lokum Besin Değerleri

Lokum, Türk kültüründe bizi yansıtan ve bizi dünyaya tanıtan en önemli besinlerden bir tanesidir. Kahvelerin yanında atıştırmalık olarak misafirliklerde, kafe ve restoranlarda servislerde kullanılmaktadır. Duymaya aşina olduğumuz bir demet çiçek ile kız istemede de sıklıkla tercih edilir. Bizim için önemli bir yere sahip olan lokum besin değerleri açısından nasıldır? 100g olarak incelediğimizde sade lokum 210 kalori, bitkisel renklerle yapılan kuş lokumu 380g kalori, çifte kavrulmuş Antep fıstıklı Hindistan cevizli lokumda yaklaşık 400g kalori bulunmaktadır.

Sade lokum ve kuş lokumu kalori açısından daha düşük olduğu için daha çok tüketilebilir. Tatlı bir yiyecek olduğu için sağlığınız açısından çok fazla tüketmeniz iyi değildir. Çifte kavrulmuş Antep fıstıklı, çifte kavrulmuş fındıklı ve bunların Hindistan cevizli olanları kalori açısından daha yüksek olduğu için kahvelerin yanında veya günlük olarak 2 tane tüketmeniz sağlığınız için daha iyi olacaktır.

 

 


Lokum Zararlı mı?

Lokum lezzeti ile herkesin beğenisini kazanmaktadır. Sade, kuş lokumu, çifte kavrulmuş lokum çeşitleri ile her damak tadına hitap etmektedir. Bu kadar güzel bir atıştırmalık olan lokum zararlı mı? Her yemekte ve atıştırmalıkta olduğu gibi fazla tüketilen bir besin zararlıdır. Yüksek kalori değerine sahip olan lokum yeteri kadar tüketildiğinde herhangi bir zararı olmaz. Diyet yapanlar bile ödül günlerinde doğal ve güzel olan lokumu tercih etmektedir. Uzmanlar, gün içerisinde kalorisi yüksek lokumlardan 2 tane tüketmenizi önermektedir. Fazla kalori almak istemiyorsanız gün içerisinde alacağınız kaloriyi hesaplayarak lokumu beslenme listenize ekleyebilirsiniz. Tatlı ve güzel olduğu için enerji depolamanıza yardımcı olur. Qavruq Kuruyemiş, ürünlerinin açıklama kısmında ürünlerin besin değerlerini belirtmektedir. Tüketmek istediğiniz lokum çeşidini görselleriyle birlikte inceleyerek hemen sipariş verebilirsiniz.

 

 


Diyette Lokum Yemek

Lokum, ülkemizde herkes tarafından bilinen ve farklı ritüellerde kullanılan lezzetli atıştırmalıktır. Sağlıklı beslenmek isteyenler, kilo vermek veya almak isteyenler, sporcular beslenme programı yaparken diyet listesi yapmaktadır. Diyette lokum yemek sizin beslenme planınızı bozar mı? Bu konuda diyette lokum yemek olmaz veya olur diyemeyiz. Çünkü sizin vücut kitle indeksiniz, hedeflediğiniz günlük kalori miktarınız ve uyguladığınız diyetin yoğunluğu sizin bir besini tüketip, tüketemeyeceğinizi belirler. Arkadaşlarınla kahve içerken, misafirlikte içeceklerin yanında verilen lokumlardan çok fazla tüketmediğiniz sürece size fazla kalori olarak dönmez. Sağlıklı bir besin olan lokum diğer tatlılara göre daha az kaloridedir. Sağlıklı olması açısından yeteri kadar diyette olsanız bile lokum yiyebilirsiniz.

Qavruq Kuruyemiş, kendi ürünlerini kendi üreten bir üretim firmasıdır. 150’den fazla ürün çeşitliliği ile lokum ve diğer ürünlerin farklı ve her yerde bulamayacağınız çeşitler ile sizlere hizmet vermektedir. Ürünlerin görselleri ve açıklamaları ürün kategorisinden inceleyebilir ve sizin için en uygun ürünü kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

 

 

 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.