Portakal Kurusu Nelere İyi Gelir? Portakal Kurusunun Faydaları!

27-10-2021 16:02
Portakal Kurusu Nelere İyi Gelir? Portakal Kurusunun Faydaları!

Her meyve ve sebzenin olgunlaştığı, hasat yapıldığı ve taze tüketilmesi gereken bir mevsimi vardır. Şifa kaynağı olduğu bilinen bazı meyve ve sebzeler için ise yılın her mevsimi tüketebilmek için insanlar bazı çözümler aramışlardır. Meyve ve sebzelerin reçellerini yapmış, kurutmuş ya da saklayabilecekleri çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir.

Zengin besin değeri ile insanların her mevsim tüketmeye çalıştıkları meyvelerden biri de portakaldır. Özellikle kış aylarının meyvesi olan portakalın içeriğinde bulunan yüksek C vitamini içeriği muhteşem bir şifa kaynağı olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden insanlar çeşitli yöntemler ile portakalın bu eşsiz şifasından faydalanmaya çalışmışlardır. Portakalın reçelini yaparak ya da kurutma gibi yöntemlerle yılın her mevsimi tüketmeye çalışmışlardır.

Yazımızda portakalın en sağlıklı çeşitlerinden biri olan portakal kurusu hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız. Portakal kurusu ne işe yarar, faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmeli sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
 

Portakal Kurusu Ne İşe Yarar?


 

Kurutulmuş çoğu meyve taze meyvelerin aksine çok daha zengin besin içeriğine sahip olmaktadır. Bunun sebebi ise kurutulma işlemi sırasında meyvenin içerisinde yer alan su miktarı azalarak meyvenin besin değerlerinin ön plana çıkmasıdır. Portakal meyvesi %88 oranında su içermektedir. Kurutulan yaklaşık 10 kilogram portakaldan 1kilogram kadar kurutulmuş portakal çıkmaktadır. İçeriğindeki bütün suyu kaybeden portakal kurusu çok daha fazla vitamine, minerale ve karbonhidrata sahiptir. Yani kurutma işlemi sırasında portakalın birçok besin değeri konsantre olarak yükselir.

 Taze portakal içerisinde yer alan karbonhidrat, protein, yağ asitleri, A vitamini, C vitamininin yanı sıra potasyum ve kalsiyumda portakal kurusu içerisinde oldukça yüksek miktarda yer alır. Bütün bu zengin besin içeriğinde yer alan vitamin ve minerallerin insan sağlığı üzerinde oldukça faydaları etkileri bulunmaktadır. Portakal kurusu birçok hastalığı önlemeye, iyileşme sürecini hızlandırmaya ya da metabolizmanın doğru şekilde çalışmasına yardımcı olarak insan sağlığı için birçok faydalı işe yaramaktadır.

 

Portakal Kurusu Faydaları Nelerdir?


Sahip olduğu zengin besin içeriği ile tıpkı portakal gibi portakal kurusunun da insan sağlığı için bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

-İçeriğinde bulunan yüksek miktarda C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve güçlenmesine yardımcı olur. Böylece çoğu hastalığa karşı adeta bir kalkan oluşturarak koruma sağlar.

-Portakal kurusu içerisinde bulunan konsantre C vitamini ile vücudunuzun günlük C vitamini ihtiyacını kolayca karşılayabilirsiniz. Bu da metabolizmanızın daha sağlıklı çalışmasına ve kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenizi sağlar.

-Antioksidan içeriğe sahip olan portakal kurusu serbest radikaller adı verilen zararlı hücrelerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur.

-Böbreklerin daha aktif çalışmasına yardımcı olur.

-İçeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde kolajen onarımı sağlar. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için portakal kurusu tüketebilirsiniz.

Portakal kurusu ile kış mevsimini beklemeden istediğiniz her mevsimde portakal tüketerek bütün bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

 

Portakal Kurusu Nasıl Tüketilmeli?


Şifa kaynağı besinlerden biri olan portakal kurusunun faydalarından yararlanmak için günlük düzenli olarak portakal kurusu tüketmeniz gerekiyor. Portakal kurusunu tek başına tüketebileceğiniz gibi;

-Bitki çaylarınızda,

-Toz haline getirerek tatlılarınızda,

-Yulaf veya müsli karışımlarında,

-Toz halinde içerisine koyarak ya da üstünde süsleme olarak puding çeşitlerinde,

-Diyet yapıyorsanız ara öğün veya atıştırmalık olarak da kullanabilirsiniz.

Qavruq Kuruyemiş ekibi olarak bu yazımızda portakal kurusu hakkında bilmeniz gereken portakal kurusu ne işe yarar, faydaları nelerdir, nasıl tüketilmelidir sorularına cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Sizde sağlıklı bir yaşam için portakal kurusu tüketmek isterseniz sitemizde yer alan sizin için özenle hazırlanmış portakal kurusuna göz atabilirsiniz. Portakal kurusu ve benzeri sağlıklı kuruyemiş, kuru meyve, lokum ve diğer yöresel lezzetler hakkında daha fazla detay ve bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.