Yemeklerinize Lezzet Katacak Baharat Çeşitleri

22-06-2021 03:40
Yemeklerinize Lezzet Katacak Baharat Çeşitleri
Baharatlar, bitkilerin yaprak, tohum veya köklerinden üretilmektedir. Bitkilerden toplanan bu bileşenler kurutularak satışa çıkarılır. Kurutulan bazı baharatlar, ezme veya öğütme işlemiyle toz veya parça haline getirilir. Bazı baharat çeşitleri ise bütün olarak da içkilerde, yemeklerde aroma sağlamak için kullanılabilir. Bu yazımızda yemeklerinize lezzet katacak baharat çeşitleri hakkında bilgiler vereceğiz. Qavruq Kuruyemiş üzerinden alabileceğiniz birbirinden faydalı ve lezzetli baharat çeşitlerini inceleyebilir ve her gramajda siparişinizi kolaylıkla verebilirsiniz. 


Baharat Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? 

Baharatlar, farklı bitkilerden yapıldığı için çeşitleri oldukça fazladır. Qavruq Kuruyemiş içerisinde bulabileceğiniz öğütülmüş, tane ve parçalı baharatları yemeklerinizde, içkilerinizde ve yaptığınız aperatif atıştırmalıklarda kullanabilirsiniz. Yemeklerinizi tatlandıran, aroma katan birçok baharat çeşidi bulunmaktadır. Peki bu baharat çeşitleri ve özellikleri nelerdir? Tane olarak alabileceğiniz baharat çeşitleri içerisinde; tarçın boru, tane zencefil, tane karanfil, karabiber ve kış çayı gibi çeşitler yer almaktadır. Tane olarak satılan baharatlar kurutulma işleminden sonra öğütülmeden satışa sunulmakta ve genellikle içeceklerin içerisinde aroma vermesi için kullanılmaktadır.  

Öğütülmüş baharatlar ise öğütülerek yemekler için daha uygun bir hale gelmektedir. Etleri marine ederken, yemekleri pişirirken genel olarak mutfağımızda bulunan toz acı veya tatlı biber, nane- öğütülmüş karabiber ve çörek otu gibi baharatlar yemeklere daha kolay karışabilmektedirler. Kuruyan bitkilerden üretilen bu sağlıklı besinlerin tüketilmesi de uzmanlar tarafından önerilmektedir. 


Baharatların Faydaları Nelerdir? 

Baharatlar, doğal olması, farklı türlerde olması ve farklı işlemden geçerek üretilmesi kullanım kolaylığı sağlar. Aynı zamanda sunduğu birçok özellik ile beraber düzenli olarak da tüketilmektedir. Her baharat, içerdiği besin değerleri ile vücut sağlığına çeşitli faydaları vardır. Peki, bu baharatların faydaları nelerdir ve vücut için ne derece katkı sağlarlar? Aynı zamanda çeşitleri ile her damak tadına hitap etmektedir. Peki, sağlık açısından baharatların faydaları nelerdir? 

İlk olarak naneye baktığımızda, hazımsızlığa ve mide bulantısına iyi gelmektedir. Kış aylarının vazgeçilmezi limon ile soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelmektedir. Aynı zamanda diş ağrılarına ve ağız kokusuna iyi gelmektedir.

Kekiğin faydalarına bakarsak, hazmı kolaylaştıran yapısıyla dikkat çekmektedir. Kekik ve kekik suyu böbrek ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 

İçeceklerin ve tatlıların vazgeçilmezi tarçın ise diyabet ve şeker hastalığı için önerilmektedir.  Ayrıca mide rahatsızlığı, karın ağrısı ve ishale de iyi gelmektedir.

Neredeyse her yemekte kullanılan ve restoranlarda karşımıza çıkan karabiber ise mide ve tükürük asitlerini düzenleyerek bağışıklık sistemini düzenler.  

Qavruq Kuruyemiş’te birbirinden faydalı baharat çeşitlerini ve 150’den fazla organik ürünü bulabilirsiniz.  


Hangi Baharat Hangi Yemekte İyi Gider? 

Bitkilerin yaprak, kök ve tohumlarından üretilen doğal ve sağlıklı baharatların faydalarından bahsettik. Peki hangi baharat hangi yemekte iyi gider? 

Kırmızı et ve tavuk yemekleri için karabiber, kekik ve sumak etlerinizi lezzetlendirecektir. Marine ederken etlerinizin üzerine, zerdeçal, köri, yenibahar, kişniş ve tane karabiber kullanabilirsiniz. Balıklı yemeklerinde ise defne yaprağı hoş bir tat verecektir. 

Sebze yemekleri için güzel bir renk sağlayan kırmızı pul biberi tercih edebilirsiniz. Damak tadınıza göre acı ve tatlı çeşitlerini ekleyebilirsiniz. Nane ve karabiber ise sebze yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 

Hamur işi türlerde ise genellikle fesleğen ve kekik tercih edilmektedir. Özellikle kekik ve dere otu yoğun aroması ve kokusu daha lezzetli hamur işleri yapmanızı sağlar. Hamur işi demişken çörek otu olmazsa olmazlar arasındadır. Pastanelerde, börekçilerde gördüğümüz çeşitleri sizler de çörek otu ile deneyebilirsiniz. 

Salatalarınızı ise nane, kekik ve sumak ile süsleyebilirsiniz, Salatalarınıza tuz yerine sumak ekleyerek tüketirseniz sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır. 

Qavruq Kuruyemiş olarak bu yazımızda baharat yemeklerinize lezzet katacak baharat çeşitlerinden bahsettik. Baharatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız ürünlerin açıklamalarını ve diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.