B12 İçeren Kuruyemişler Hakkında 3 Şey!

06-09-2021 23:59
B12 İçeren Kuruyemişler Hakkında 3 Şey!

İnsan vücudu, hastalıklara yakalanmadan sağlıklı olarak çalışması için alması gereken vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Bu vitaminlerin en başında B12 vitamini gelmektedir. B12 vitamini balıklarda, midye, istiridye, karides gibi deniz ürünlerinde, süt, yoğurt, peynir ve yumurtada bulunmaktadır. Ayrıca pek çok insanın bilmediği veya dikkat etmediği gibi kuruyemişler de B12 vitamini açısından zengindirler. B12 eksikliği yaşayanlar için Qavruq Kuruyemiş olarak hazırladığımız bu yazımızda B12 içeren kuruyemişler hakkında 3 şey nedir, faydaları nelerdir sorularına yanıtlar vereceğiz.

B12 İçeren Kuruyemişler Var Mı?

Kuruyemişler B vitaminleri açısından zengindir. B12 açısından zengin kuruyemiş çeşitlerine baktığımızda; Antep fıstığı, fındık, kaju, çiğ badem gibi birbirinden lezzetli kuruyemişlerde B12 vitamini bulunmaktadır. Suda çözünebilen bir vitamin olan B12 vücudun birçok normal işlevine katkı sağlayabilen bir vitamindir. B12 vitamini vücutta üretilemediği için dışarıdan besinler veya takviye gıda ürünleri ile alınması zorunludur. Tüketmeyi sevdiğiniz kuruyemişler vitamin ve mineral açısından zengindir. Peki, B12 içeren kuruyemişler var mı? Et tüketmeden ya da tüketemeyen bireyler B12 vitaminini kuruyemişlerden alabilirler.

B12 vitamininin vücudun sağlıklı çalışmasında birçok önemli görevi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren B12, protein metabolizmasında görev alır. Bununla birlikte sinir sisteminin doğru ve sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. B12, kan hücrelerinin yapımında da görevlidir.

B12 içeren kuruyemişler sayesinde lezzetli ve sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Almanız gereken B12 vitaminini içeren kuruyemişlere yakından bakalım.

B12 İçeren Kuruyemişler Nelerdir?

En önemli vitaminlerden bir tanesi olan B12’yi et ve hayvansal gıdalardan alabilirsiniz. B12 açısından fazla olan besinler hem yüksek maliyetli olabilir ve yüksek kaloriye sahip olabilir. Hem hesaplı hem de düşük kaloriye sahip lifli yapısıyla B12 içeren kuruyemişler nelerdir;

Çiğ Badem: Bolca farklı vitamini bir arada bulunduran çiğ badem oldukça lezzetli bir kuruyemiş çeşididir. İçerdiği B12 vitamini sayesinde de B12 içeren kuruyemişler arasında yer almaktadır.

Fındık: Ülkemizde yetişen ve oldukça lezzetli olan fındık B12 içeren kuruyemişler arasında ilk olarak akla gelen kuruyemiş çeşitlerinden biridir. Tok tutma özelliği sayesinde kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilmektedir ve lifli yapısı sayesinde sizi hastalıklardan korur. B12 vitamini açısından zengindir. Her türlü lezzete eşlik eden bir kuruyemiş çeşididir. Bitki çaylarının yanında, sohbetlerinizin arasında, gün içerisinde ara öğün olarak tüketeceğiniz bir kuruyemiş çeşididir.

Antep Fıstığı: Ülkemizde üretilen ve kuruyemişler arasında en çok sevilen ve tercih edilen bir kuruyemiş çeşididir. Taze kavrulmuş Antep fıstık içi ya da kabuklu olarak tercih edilen Antep fıstığı, ülkemizde sıkça tüketilen bir kuruyemiş çeşididir. Tatlı yapımında da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle B6 ve B12 vitaminleri açısından zengindir.

Kaju: Hindistan, Vietnam gibi ülkelerde üretilen bir kuruyemiş çeşididir. Ülkemizde de oldukça fazla sevilen kaju, özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezi olmuştur. Lifli içeriği sayesinde fındık gibi sizi korur ve kilo vermenize yardımcı olur. B12 vitamini içeren kuruyemişler arasındadır.

B12 İçeren Kuruyemişlerin Faydaları Nelerdir?

Uzun süre yeteri miktarda B12 almadığınızda vücutta bazı sorunlar ortaya çıkar, bu nedenle B12 vitaminin alınması gerekir. Yazımızda son olarak B12 içeren kuruyemişlerin faydaları nelerdir, onlardan bahsedelim.

B12 vitamini içeren kuruyemişler, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlarken, stresinizi azaltır.

Hücre oluşumunu hızlandırır, sinir uçlarının gelişimini destekler,

Hayvansal gıdalarda kuruyemişlere göre daha yağlı ve yüksek kaloriye sahiptir, aynı zamanda vejetaryen veya vegan olanlar için B12 alması için kuruyemişler oldukça önemli besinlerdir.

B12 içeren birbirinden lezzetli kaju, Antep fıstığı, fındık çiğ badem gibi birçok sağlıklı kuruyemiş çeşidini Qavruq kuruyemiş sitesi üzerinden inceleyebilir ve istediğiniz gramajlarda kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.