Fındık Yemenin Vücudumuza 5 Faydası

30-05-2021 23:37
Fındık Yemenin Vücudumuza 5 Faydası

Fındık, ülkemizde üretimi oldukça yaygındır. Karadeniz Bölgesi’nde üretimi yaygın olarak yapılan fındık yurtdışına da ihraç edilmektedir. İçerdiği besin değerleri ile kullanıcılar için sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıktır. Bu lezzetli atıştırmalıklar ara öğünlerde, yemeklerde veya içkilerin yanında kuruyemiş olarak kullanılabilir. Fındık içerdiği vitamin ve mineraller ile vücut direncini arttırırken enerji depolamanızı sağlar. Fındık yemenin vücudumuza 5 faydası nedir? Buna baktığımızda kalori ve yakılabilir yağ oranıyla kilo vermede ve kilo almada diyet listelerine mutlaka eklenmesi gereken bir kuruyemiş çeşididir. İlk olarak sindirim sistemini düzenlerken daha sağlıklı metabolizmaya sahip olmanıza yardımcı olur. İkinci olarak sinir sisteminin ve beyin hücrelerinin yenilenmesini kolaylaştırır. Bununla birlikte, kolesterolü düşürürken diyabet riskini azaltır. En önemli olumlu etkilerinden bir tanesi sağlıksız beslenme ve stres ile oluşabilecek kanser türlerine karşı vücuda direnç kazandırır. Son olarak cilt sağlığında ve bakım ürünlerinde kullanılan fındık, cilt hücrelerinin nefes almasına yardımcı olur.

Qavruq Kuruyemiş, özenle toplanan fındıklardan yaptığı ürünleri sizler için hazırlamaktadır. Fındık çeşitlerini ve fındık ile yapılan ürünler sağlığınız için harika bir seçim olacaktır.

Fındık Kaç Kalori?

Fındık sağlığınız açısından oldukça faydalı bir enerji deposudur. Vücudunuzun alması gereken kalorilerin birazını fındıktan almanız vücudunuzun sağlıklı çalışmasını sağlar. Diyetlere eklenen lezzetli atıştırmalık fındık kaç kalori? Kalori hesaplarken tükettiğiniz ürünlerin miktarları önemlidir. 100 gram çiğ fındıkta 567 kalori bulunmaktadır. Bununla birlikte kavrulmuş kuruyemişin kalori miktarına baktığımızda 100 gram kavrulmuş fındık 658 kaloriye sahiptir. Damak tadınıza göre ve kalori miktarlarına göre fındık çeşitlerini öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

Fındığın Besin Değeri Nedir?

Fındık vitamin ve mineral açısından oldukça faydalıdır. Gün içerisinde yorgun ve halsiz hissettiğimizde bir avuç fındık daha sağlıklı düşünmemizi ve enerjik hissetmemize yardımcı olur. Fındığın besin değeri nedir? 100 gram çiğ fındık; 40g karbonhidrat, 13g protein, 40g yağ, 7g lif, 200mg kalsiyum, 4mg demir içermektedir. 100 gram kavrulmuş fındık ise; 10g karbonhidrat, 11g protein, 65g yağ, 7g lif, 578g potasyum, 205mg kalsiyum, 1.37mg C vitamini ve 44iu A vitamini içermektedir. Farklı damak tatlarına hitap eden fındık çeşitleri makro ve mikro besin değerleriyle sizlerin sağlığına oldukça faydalıdır.

 

Fındık Çeşitleri ve Özellikleri

Fındık ülkemizde en çok üretilen besinlerden bir tanesidir. Üretimi ve ihracatı fazla olan fındığın çeşitleri ve fındıktan üretilen ürünler bulunmaktadır. Fındık kavrulmuş ve çiğ olarak satılmaktadır. İkisinin de lezzetleri birbirinden farklıdır. Çiğ fındık kavurma işleminden geçerek kavrulmuş fındık olur. Bununla birlikte kahvelerin yanında çikolata kaplamalı sütlü fındık ideal bir seçim olacaktır. Fındıktan yapılan fındık ezmesi balla harmanlanarak harika marmelatlar arasına girmektedir. Ayrıca Qavruq Kuruyemiş fındık eklenerek yapılan fındıklı cezerye ve lokum çeşitleri ile sağlıklı ve lezzetli ürünler de sunmaktadır.

Fındık Nasıl Yetiştirilir?

Fındık ağaçları, killi ve humus bakımından zengin arazilere dikilir. Arazi uygun ise fındık nasıl yetiştirilir? Tohumdan ziyade fide olarak dikilmesi tavsiye edilir. Sürekli bakım isteyen ve fındık kurdu gibi canlılardan ve hastalıklardan korunması gerekir. Dikilen fide 4-5 yıl içerisinde meyve vermeye başlar ve iyi bakılan ağaçlar 50-60 sene canlı kalıp meyve vermeye devam eder.

Qavruq kuruyemiş, özenle yetiştirip topladığı ürünleri sizler için çeşitlendirmektedir. Lezzetli ve sağlıklı olan fındığı farklı şekillerde sizlerin beğenisine sunmaktadır. Ürünlerin görselleri ve detayları için Qavruq Kuruyemiş sitesini inceleyebilir ve beğendiğiniz ürünü kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.