Kabak Çekirdeği Nasıl Tüketilmeli, Faydaları Nelerdir?

24-11-2021 15:38
Kabak Çekirdeği Nasıl Tüketilmeli, Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam için hayatınızda yapmanız gereken en önemli değişiklik sağlıklı bir beslenme listesine sahip olmak. Bunun için ise doğanın size sunduğu sayısız faydası bulunan ve şifa deposu olarak geçen besinlerden yararlanabilirsiniz. Günümüzde yapılan araştırmalar ile her geçen gün yeni bir faydası bulunan sağlıklı besinlerden biri de kabak çekirdeği. Ülkemizde sohbetlerde severek tüketilen çekirdek çeşitlerinden biri olan kabak çekirdeği düzenli tüketildiği takdirse birçok faydası bulunuyor.

Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilen kabağın içinde yer alan çekirdeklerin kurutulması ile elde edilen kabak çekirdeği dünyadaki en faydalı 8 besin arasında gösterilmektedir. Yazımızda mucizevi kabak çekirdeği hakkında en çok merak edilen kabak çekirdeği nasıl tüketilmesi, faydaları nelerdir ve zayıflatır mı sorularına kısa cevaplar vermeye çalışacağız.
 

Kabak Çekirdeği Nasıl Tüketilmeli?


 

 

Ülkemizde severek tüketilen, kendine özgü bir tada sahip olan kabak çekirdeği faydalarına her geçen gün bir yenisinin eklendiği kuruyemiş çeşitlerinden biridir. Sağlıklı bir yaşam için kabak çekirdeği tüketmek isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında ise kabak çekirdeğinin nasıl tüketilmesi gerektiğidir. Her besinde olduğu gibi kabak çekirdeği çok fazla tüketmekte zarar olacaktır. Uzmanlar kabak çekirdeğinin faydalarından yararlanmak için günlük günde 1 avuç tüketmenin yeterli olacağını belirtmektedir. Ayrıca kabak çekirdeğini tek başına tüketebileceğiniz gibi hazırlayacağınız birçok hamur işi çeşidine tat vermesi içinde kullanabilirsiniz. Hatta Kabak çekirdeği ile hazırlanan salatalarda sağlıklı beslenmenin en etkili yöntemlerinden biri.

 

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?


 

Kabak çekirdeğinin şifa deposu kuruyemişler arasında ilk sıralarda yer almasının en önemli nedeni sağladığı faydalardır. Kabak çekirdeğinin besin içeriğine baktığımızda insan sağlığı için oldukça önemli olan vitaminler, mineraller, protein ve yağ asitleri ile karşılaşırız. Kabak çekirdeği günlük ihtiyaçların neredeyse yarısını karşılayacak şekilde, lif, karbonhidrat, protein, yağ asidi, K vitamini, fosfor, manganez, magnezyum, potasyum, demir, çinko ve bakır içeriğine sahiptir. Sahip olduğu bu zengin içerik ile sağladığı faydalardan bazıları ise şunlardır;

-Kabak çekirdeği oldukça yüksek antioksidan içeriğe sahiptir. Yapılan araştırmalar bu özelliği sayesinde kabak çekirdeğinin mide, meme, kolon ve prostat gibi birçok kanser çeşidi riskini önemli ölçüde azalttığını göstermektedir.

-İçeriğinde bulunan magnezyum hem tansiyonu dengelemede hem de kalp ve kemik sağlığı için oldukça minerallerden biridir. Ayrıca kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.

-Kabak çekirdeği içerisinde kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde destekleyen antioksidan, lif, çinko ve yağ asitleri içeriği mevcuttur.

-Önemli bir lif kaynağı olduğu için sindirim sistemi de destekler. Sindirim sistemi hareketlerinin düzenlenmesine ve oluşabilecek hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Bütün bu faydalar kabak çekirdeğinin faydalarından sadece birkaçıdır. Kabak çekirdeğinin özelikle gebelikte düzenli tüketildiğinde çinko ihtiyacını karşıladığı, kan şekerini düzenleyerek tip 2 diyabete karşı koruma sağladığı bilinen diğer faydalarındandır.

İlginizi çekebilir: Kuruyemiş Çeşitleri, Faydaları ve Kalori Miktarları

 

Kabak Çekirdeği Zayıflatır Mı?


 

 

Çoğu kuruyemiş çeşidi içerisinde yer alan protein miktarı ve yağ asitleri sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlar. Bu kuruyemiş çeşitlerinden biri de kabak çekirdeğidir. Ancak zayıflamaya yardımcı kuruyemişler arasında yer alan kabak çekirdeği doğru miktarda tüketilmediği takdirde kilo alımına neden olabilir. Bu yüzden kontrollü tüketmek gerekebilir.

Qavruq Kuruyemiş ekibi olarak bu yazımızda kabak çekirdeği hakkında merak edilen konulara kabak çekirdeği nasıl tüketilmeli, faydaları nelerdir ve zayıflatır mı soruları ile cevaplar vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Sizde sağlıklı bir yaşam kabak çekirdeği tüketmek isterseniz sitemizde yer alan sizin için özenle hazırlanmış kabak çekirdeği çeşitlerine göz atabilirsiniz. Kabak çekirdeği ve benzeri sağlıklı kuruyemiş, kuru meyve, lokum ve diğer yöresel lezzetler hakkında daha fazla detay ve bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.