Kuru İncirin Faydaları Nelerdir? Kuru İncir Hakkında Bilinmeyenler!

11-10-2021 14:05
Kuru İncirin Faydaları Nelerdir? Kuru İncir Hakkında Bilinmeyenler!

Çok uzun yıllardan beri insanlar, faydaları bulunan birçok besini yılın her dönemi tüketebilmek için çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir. Bazı meyve ve sebzelerin reçellerini yapmış bazılarını ise kurutarak ya da çeşitli pişirme yöntemleri ile saklamışlardır. İncirde insan sağlığı için bulunan birçok faydası ile insanların kurutarak ya da reçel yaparak tükettikleri besinlerden biridir. Özellikle kurutulmuş incirin bilinen birçok faydası bulunmaktadır.

Günümüzde kış aylarında en çok tüketilen sağlıklı yiyeceklerden olan kuru incir evlerde hazırlanabildiği gibi fabrikalar tarafından da hazırlanabilmektedir. Kuru incir yapımında; incirler detaylı bir şekilde yıkandıktan sonra güneş altında kurumaya bırakılır. Ancak bu oldukça uzun bir süreçtir. Güneşte kurutmak zaman alabileceği için güvenilir üreticilerin hazırladığı kuru incirleri tercih etmek daha kolay bir yöntemdir. Qavruk Kuruyemiş olarak sizlere ulaştırdığımız kuru incir çeşitleri, incirin yetiştirilme aşaması dahil olmak üzere hiçbir kimyasal içermez. Ayrıca yapay kurutma, kimyasal beyazlatma ya da kurtlanmaması için uygulanan kimyasal işlemler uygulanmaz.

Yazımızın devamında kuru incir hakkında bilinmeyenlerden olan kuru incir ne kadar yenmeli, neye iyi gelir ve ne zaman yenmeli sorularına cevaplar vereceğiz.

 

Kuru İncir Ne Kadar Yenmeli?

Kuru incirin insan sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratan birçok faydası olduğu bilinmektedir. Bu faydaların en önemli kaynağı kuru incirin sahip olduğu birbirinden faydalı zengin besin içeriğidir. Kuru incir içeriğinde birçok hastalığa iyi geldiği bilinen yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor ile bol miktarda A ve C vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde bulunan lifler ve antioksidanlar sayesinde vücudun birçok sisteminin sağlıklı ve dengeli bir biçimde çalışmasına yardımcı olur. Kuru için bütün bu faydalarından yararlanmak için ise kuru incir tüketimini beslenmenizin bir rutini haline getirmeniz gerekiyor. Günde 2-3 adet tüketeceğiniz kuru incir yeterli olacaktır. 
 
 

Kuru İncir Neye İyi Gelir?

Kuru incirin aslında yaş incire göre daha faydalı olduğu birçok insan tarafından bilinmemektedir. Kuru incir, kurutulduğu için içerdiği su oranı oldukça düşüktür. Bu yüzden içerisinde yer alan besin içerikleri konsantre halde bulunur. Yani içerisinde yer alan lifler, vitaminler, proteinler ve mineraller yaş incirde bulunan miktarın yaklaşık üç katıdır. Bu özelliği ile kuru incir insan sağlığı için birçok şeye iyi gelmektedir. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

-Kuru incir oldukça yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu yüzden sindirim sistemini çalıştırarak özellikle kabızlık gibi sorunlara iyi gelir.

-2 adet kuru incir günlük tüketilmesi gereken kalsiyum miktarının yaklaşık dörtte birini karşılamaktadır. Böylece kemik sağlığını destekleyerek hem çocuklarda kemik gelişimini destekler hem de ilerleyen yaşlarda rastlanan kemik erimesi gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

- İçeriğinde bulunun yüksek lifler uzun süre tok hissetmeyi sağlar. Böylece açlık hissini bastırarak daha az besin tüketmeye ve böylece kilo vermeye yardımcı olur.

Bütün bunların yanı sıra kuru incirin, halsizliğe, kansızlığa, diyabet hastalığına ve tansiyon hastalarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Kuru İncir Ne Zaman Yenmeli?

Kuru incirin genellikle sabah uyanır uyanmaz aç karnına yenmesi tavsiye edilmektedir. Böylece verdiği enerji ile hem güne enerjik başlamış hem de bütün faydalarından en etkili şekilde yararlanmış olursunuz.

Qavruq Kuruyemiş ekibi olarak bu yazımızda kuru incir hakkında bilinmeyenlere kuru incir ne kadar yenmeli, neye iyi gelir ve ne zaman yenir soruları ile cevaplar vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Sizde sağlıklı bir yaşam kuru incir tüketmek isterseniz sitemizde yer alan sizin için özenle hazırlanmış kuru incir çeşitlerine göz atabilirsiniz. Kuru incir ve benzeri sağlıklı kuruyemiş, kuru meyve, lokum ve diğer yöresel lezzetler hakkında daha fazla detay ve bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.