Sporcular için Kuruyemiş Tavsiyeleri

23-09-2021 20:14
Sporcular için Kuruyemiş Tavsiyeleri

Kuruyemişler, birçok bitkinin meyvesinden, tohumundan veya kökünden elde edilmektedir. Spor yapanların ve 7’den 70’e herkesin tüketmesi gereken bu lezzetli gıdalar oldukça sağlıklıdır. Özellikle spor yapanlar, gün içerisinde yüksek miktarda besin aldığı için vücuttaki birçok sistem daha fazla çalışır. Bunun için alınan besinlerin yakılması ve birçok organın sağlıklı çalışması için lifli yapıya sahip, vitamin, mineral ve diğer makro değerlere sahip kuruyemişler tüketilmelidir. Kuruyemiş çeşitleri, alınması gereken besin değerlerine göre seçilmelidir. Qavruq Kuruyemiş olarak sporcular için kuruyemiş tavsiyeleri hakkında detaylı yanıtlar vereceğiz.

Sporcular Ne Tür Kuruyemiş Tüketmeli?

Kuruyemişler protein, lif ve sağlıklı yağlar bakımından mükemmel bileşime sahip besinlerdir. Sundukları yüksek kaliteli kalori, kaslarınızın genişlemesine yardımcı olur. Kuruyemişler, karın bölgesinde toplanan yağı ve kalp hastalıkları riskini azaltır, kolesterolü düşürür, bilişsel fonksiyonları geliştirir. Sporcular ne tür kuruyemiş tüketmeli, sağladığı faydalara yakından incelediğimizde;

Kuruyemiş çeşitleri, yüksek besin değerleri ile her daldan sporcu için oldukça önemlidir. Kilo vermek, kilo almak ve mevcut kas kütlesini korumak isteyenler için protein en önemli makro besin değeridir ve kuruyemiş çeşitleri protein deposudur. Ayrıca doyurucu özelliği ile çokça enerji verir. Diyet listelerinde ara öğün olarak sunulan kuruyemişlerin, dengeli miktarda tüketildiğinde faydalı olduğu gerçeği herkes tarafından bilinmektedir.

Ceviz, antioksidan ve Omega-3 açısından iyi bir kaynaktır ve antrenman sırasında oluşabilecek kas yırtılmalarına iyi gelip, iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olmaktadır.

Yer fıstığı, fıstık ezmesinin ana malzemesi olmaktadır. Yer fıstığı sporcular için oldukça önemli bir besindir. Yer fıstığı, nitrik oksit kan akışı ve dolaşımının iyileşmesinde faydalı olduğu için kaslara özellikle ağırlık kaldırma antrenmanınız esnasında daha çok besin taşınır.

Badem, bel bölgesinde yağların erimesine yardımcı olur ve a ntrenman esnasında üretilen serbest radikallerin azaltılmasında faydalı olabilecek antioksidan bileşen konsantrasyonunu en çok içeren besinlerden biridir.

Fındık, B ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir ve yüksek eforda spor yapanlar için enerji deposudur. Hasarlı dokuların onarımında rol oynar ve yorgun hissetmenizin önüne geçer. Yazımıza spor öncesi ve sonrası kuruyemiş tüketimiyle devam edelim.

 

Spordan Sonra Kuruyemiş Yenir Mi?

Spor sonrasında, acil olarak enerji açığını doldurmak gerekir. Spor ve antrenman yapmadan 2 saat öncesinde daha çok karbonhidrat ağırlıklı beslenmek gerekir ve antrenman sonrasında protein ağırlıklı besinler tüketilir. Spor sonrasında, protein yıkımı engellenmeli, kas protein sentezi desteklenmeli, glikojen depoları tekrar doldurulmalı ve kas iyileştirilmeleri desteklenmelidir.

Spor sonrasında protein ağırlıklı beslenmek gerekse de protein, karbonhidrat ve yağ dengesi sağlanmalıdır. Ürün çeşitliliği diyet ve spor yapanlar için oldukça önemlidir. Spora yeni başlayanlar, spordan sonra kuruyemiş yenir mi, sorusuna baktığımızda; protein yıkımını engellemek ve kas sentezini desteklemek için spordan sonra kuruyemiş tüketilebilir. Kalori ve ürün çeşitliliği yüzünden kuruyemişler, ana karbonhidrat ve protein kaynağının yanında tüketilebilir.

Sporcular için Kuruyemiş Yemek Önemli Mi?

Spor ve antrenman yapanlar için ürünlerin kalitesi ve ürün çeşitliliği oldukça önemlidir. Peki, sporcular için kuruyemiş yemek önemli mi? Kuruyemişler kaliteli yağ ve proteine sahipken, lifli yapısı sayesinde kuruyemişler enerji verir ve vücudunuzun direnç kazanmasını sağlar. Özellikle kavurma işleminden geçmeyen çiğ kuruyemişler sporcular tarafından oldukça sık tercih edilmektedir.

Kabak çekirdeği, çiğ fındık, yer fıstığı, badem en çok tercih edilen kuruyemişlerdir. Hiçbir gıdanın fazla tüketilmesi faydadan çok zarar verir. Günde ortalama 50 gr. kuruyemiş yeterli olacaktır. Sporcular için önerilen kuruyemişler ise, karışık kuruyemişlerdir. 50 gr. ceviz, badem ve fındık karışımı en ideal seçimdir.

Sporcular ve sağlıklı beslenmek isteyenler için oldukça önemli olan kuruyemişleri Qavruq Kuruyemiş üzerinden inceleyebilir ve besin değerlerini karşılaştırabilirsiniz. Taze kuruyemiş tüketmek için istediğiniz zaman, istediğiniz gramajlarda kolayca sipariş verebilirsiniz.

Dikkatinizi çekebilir: En çok Sevilen Kuruyemiş Çeşitleri


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.