Badem Neye İyi Geliyor? Bademin Faydaları

13-11-2021 14:55
Badem Neye İyi Geliyor? Bademin Faydaları
Coronavirüsle birlikte başlayan pandemi süreci ile sağlıklı beslenmek, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak her zamankinden daha önemli bir hale geldi. Uzmanlar koronavirüsün neden olduğu covid-19’dan hem de bağışıklık sistemini güçlü tutarak diğer hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmenin şart olduğunu söylüyor. Sağlıklı beslenmek için ise doğanın sayısız faydaları ile insanlığa sunduğu birçok sebze ve meyve bulunuyor. Ayrıca birçok kuruyemiş çeşidini de düzenli tüketildiği takdir de birçok faydası olduğu biliniyor. Eğer sizde sağlıklı beslenmek için doğal gıda arayışına girdiyseniz muhtemelen karşınızda ilk çıkacak ürünlerden biri de badem. Balık ve cevizden sonra en yüksek omega- 3 yağ asidine sahip olan badem ayrıca içerisinde barındığı diğer vitaminler ve mineraller ile adeta bir şifa deposu.
Yazımızda badem ile ilgili en çok merak edilen konulardan olan badem neye iyi geliyor, faydaları nelerdir ve günde ne kadar tüketilmeli sorularına kışça cevaplar vermeye çalışacağız.

 

Badem Neye İyi Geliyor?


 

Sağlıklı kuruyemişler söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen kuruyemiş badem. O kadar faydalı bir kuruyemiş türü ki sadece çiğ ve kavrulmuş olarak ayrıca yağı çıkarılarak kozmetik gibi diğer sektörlerde de sıkça kullanılıyor. Bademin neye iyi geldiğini tam olarak anlayabilmek için ilk olarak içeriğinde bulunan besin içeriğine göz atmak gerekiyor. Badem içeriğinde bakıldığında ise, içerisinde yağ, karbonhidrat, protein ve su içerdiği görünüyor. Ancak bademi bu kadar değerli kılan içeriğinde yer alan vitaminler, mineraller ve yağ asitleri. Badem içerisinde yüksek miktarda E vitamini, B vitamini, magnezyum, kalsiyum, bakır, fosfor ve çinko bulunuyor. Ayrıca insan sağlığı için en önemli yağ asitlerinden olan tekli ve çoklu doymamış yağ asidi açısından da en yüksek içeriğe sahip besinlerden birisi. Bütün bu özellikleri sayesinde bademin,

-Cilt sağlığını koruyamaya,

-Kalp ve damar hastalıklarına,

-Kilo vermeye,

-Kan şekerini düzenlemeye,

-Kemikleri güçlendirmeye iyi geldiği biliniyor.

Bütün bu maddelerin yanı sıra badem yüksek antioksidan içeriği ile kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerin başında geliyor.

 

Dikkatinizi çekebilir: Diyet Zamanı Tüketilmesi Gereken Kuruyemiş Çeşitleri

 

Bademin Faydaları Nelerdir?


 

Uzmanlar vücudumuzda bulunan sistemlerin sağlıklı ve doğru şekilde çalışabilmesi için belli başlı vitaminlerin, minerallerin ve yağ asitlerinin günlük alınması gerektiğini sağlıyor. Badem ise günlük alınması gereken bu besin içeriği ihtiyacının çoğunu karşılayabilen önemli kuruyemişlerden biri. Bademin düzenli tüketildiğinde sağladığı faydalardan bazıları ise şunlar;

-Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Tansiyon problemi yaşayanlar için oldukça etkilidir.

-İçeriğinde bulunan yağ asitleri sayesinde kötü kolesterol olarak bilinen kolesterolün dengelenmesini sağlar.

-Yüksek miktarda E vitaminine sahiptir. E vitamini cilt sağlığı, saç ve saç derisi sağlığı için en önemli vitaminlerden biridir. Ayrıca hasar görmüş hücrelerin onarılmasını sağlar.

Bütün bu faydalar bademin insan sağlığı üzerindeki faydalarından sadece birkaçı. Düzenli badem tüketiminin, kemik sağlığını korumaya yardımcı olduğu, beyin sağlığını destekleyerek koruması biline diğer faydalarındandır.

 

İlginizi çekebilir: En çok Sevilen Kuruyemiş Çeşitleri

 

Badem Günde Ne Kadar Tüketilmeli?


 
Bütün besin ürünlerinde olduğu gibi bademin faydalarından yararlanabilmek için günlük düzenli badem tüketmek gerekiyor. Ancak her şeyde olduğu gibi bademi de fazla tüketmekte zararlı. Uzmanlar günlük bir avuç badem tüketmenin sağlıklı bir yaşam oluşturmak için ve faydalarından yararlanmak için yeterli olduğunu belirtiyorlar.

Qavruq Kuruyemiş ekibi olarak bu yazımızda badem ile en çok merak edilen konulara badem neye iyi geliyor, faydaları nelerdir ve günde ne kadar tüketilmeli soruları ile cevaplar vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Sizde sağlıklı bir yaşam badem tüketmek isterseniz sitemizde yer alan sizin için özenle hazırlanmış badem çeşitlerin göz atabilirsiniz. Badem ve benzeri sağlıklı kuruyemiş, kuru meyve, lokum ve diğer yöresel lezzetler hakkında daha fazla detay ve bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.