Kuruyemiş Tüketmenin Bilinmeyen 5 Mucizesi

11-05-2021 03:09
Kuruyemiş Tüketmenin Bilinmeyen 5 Mucizesi

 

Kuruyemiş, meyve ve sebzelerin veya tohumlarının kurutulması ile elde edilir. Kuruyemiş tüketimi kolay ve oldukça sağlıklı atıştırmalıktır. Ürün çeşitliliği oldukça fazla olan kuruyemişlerin her birinin sağlığa çeşitli faydası vardır. Günlük almanız gereken vitamin ve mineral değerlerini karşılamaktadır. 

Kuruyemiş çeşitlerimizi incelemek için hemen tıklayın!

Herkes tarafından bilinen özelliklerinin yanında kuruyemiş tüketmenin bilinmeyen 5 mucizesi nedir? İlk olarak kalorisi yüksek olmasına karşın diyetlerde kullanılır. Yakılabilir yağlar açısından diğer yağlara göre daha sağlıklıdır. İkinci olarak obeziteye neden olan diyabet metabolik sendromuna karşı vücuda direnç kazandırır. Kuruyemişler enerji depolarıdır ve doğal antioksidan açısından zengindir. Sinir hastalıklarına ve beyinde oluşan hastalıklara karşı sizi güçlü tutar. Sadece yağ kaynağı olarak bilinen kuruyemişler, demir, çinko, kalsiyum gibi mineraller açısından zengindir. Son olarak, kuruyemişler işlerinize odaklanmanızı kolaylaştırır, dikkat dağınıklığında tercih edilir. Qavruq Kuruyemiş, birbirinden faydalı kuruyemiş çeşitlerini sizler için hazırlamaktadır.

Sitemizi ziyaret ederek ürünlerimiz hakkında bilgi edinebilir ve istediğiniz ürünü kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.


 


En Sağlıklı Kuruyemişler

Kuruyemişlerin birbirinden farklı faydaları bulunmaktadır. Besin değerleri ve vücuda faydalar açısından en sağlıklı kuruyemişler nelerdir? Kuruyemişler içerisinde fındık, ceviz, badem ve fıstıktır. Fındık kalp damar hastalıklarına karşı bağışıklık kazanmanızı sağlar ve kolesterol dengesini düzenler. Ceviz, beyindeki nöral hücrelerin iyileşmesine yardımcı olurken hafızayı güçlendirir. Güçlü bir antioksidan olduğu için sinir yapısını korur. Badem, kalp hastaları tarafından tercih edilir. İçerdiği magnezyum değerleri açısından badem kalp krizi riskini en aza indirir. E vitamini açısından zengin olan badem vücut direncini arttırır. Fıstık, vücutta birkaç bölgeye etkisi vardır. E vitamini açısından zengindir ve cilt yapısını iyileştirir. Mide ve kolon kanseri riskini azaltırken kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.


 


Kuruyemiş Tüketmek Zararlı mı?

Kuruyemişler doğal bitkilerden elde edildiği için yeterli miktarlarda tüketildiğinde vücuda fayda sağlar. Günlük almanız gereken kalori miktarına göre tüketebileceğiniz kuruyemiş miktarını belirleyebilirsiniz. Her yiyecekte ve içecekte olduğu gibi fazla kuruyemiş tüketimi bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Herkesin vücut yapısı ve direnci farklıdır. Günlük tüketmeniz gereken kuruyemiş miktarını kendiniz belirledikten sonra tüketmeniz gerekir. Bununla birlikte organik olarak üretilmeyen, katkı maddeleriyle üretilen kuruyemişler sağlık açısından zararlıdır. Qavruq Kuruyemiş, ürünlerini organik olarak kendi üretmektedir. Yöresel lezzetleri kendi yöresinden alarak sizlere en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.



Kilo Vermek İçin Hangi Kuruyemiş?

Sağlıklı beslenmek isteyenler, sporcular, antrenman yapanlar hem kilo vermek hem de kilo almak için kuruyemiş tüketmektedir. Kilo vermek için diyet uygularken yemek öğünlerini azaltabilir veya öğünleri küçültebilirsiniz. Kuruyemişler içerdikleri vitamin ve mineral değerleriyle diyetlere mutlaka eklenmesi gereken atıştırmalıklardır. Kuruyemişler, ana öğünlerde veya ara öğünlerde tüketilerek tokluk hissi yaratır. Kilo vermek için hangi kuruyemiş tercih edilmelidir? Fındık, badem, Antep fıstığı, yer fıstığı veya leblebiyi tokluk hissi vermesi için ve kilo vermek için tercih edebilirsiniz.


Kuruyemişlerin Kalorisi 

Sağlıklı beslenmek veya kilomuzu korumak için tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin kalorilerini hesaplarız. Kuruyemişler sağlığa faydalı ve lezzetli atıştırmalıklardır. Kalori hesabı yaparken kuruyemişlerin kalorisi ne kadar diye baktığımızda; 100 gram için fındık 628 kalori, badem 598 kalori, ceviz 654 kalori, Antep fıstığı 560 kalori, yer fıstığı 567 kaloridir. Vücudun kalori oranı açısından yeteri kadar kuruyemiş tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Günlük olarak tüketilen bir avuç kuruyemişlerin kalorisi 100 gramın 3’ te biri kadardır.

Qavruq Kuruyemiş olarak, kuruyemişlerle birlikte 150 çeşit ürünü sizlerin hizmetine sunuyoruz. Ürünlerin birçoğunu kendimiz üretiyoruz. Almak istediğiniz yöresel ürünleri kendi yöresinden sizlere sunuyoruz. Tüm ürünlerimiz doğal ve organik olarak üretilmekte, koruyucu ve katkı maddesi kullanılmamaktadır. 150 çeşit arasından seçiminizi yaparak rahatlıkla sipariş verebilirsiniz. 

 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.